EVANGHELIA.RO„Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci!”
   
   
 
 
 
Biblia
Predici
Ewald Frank
William Branham
Despre noi
Contact
Prima pagină
 
 
 
 
 
Transmisiuni directe
    Adunarea din Krefeld
Sâmbătă 5.10.2019 - 20:15
    Adunarea din Krefeld
Duminică 06.10.2019 - 10:45

Întâlniri recente
Krefeld, 31 august 2019
Krefeld, 1 septembrie 2019

 
Dumnezeul acestui veac rău - Seria 9 nr 9 - 1 august 1965 - WMB

Toate-s posibile, numai să crezi;

Numai să crezi, numai să crezi,

Toate-s posibile, numai să crezi.

Să ne aplecăm capetele. Iubite Tată ceresc, suntem mulţumitori în această dimineaţă că putem să credem. Sângele vărsat al Fiului Tău ne-a dat posibilitatea de a deveni părtaşi ai harului Tău şi de a deveni fii şi fiice ale Tale prin supunerea Lui până la moarte de cruce, suntem neprihăniţi prin credinţa în El şi în învierea Lui. Duhul Sfânt este acum revărsat în inimile noastre. Noi suntem recunoscători pentru prilejul de a putea veni în dimineaţa aceasta aici ca să-Ţi împărtăşim gândurile noastre şi să-Ţi aducem închinare prin cântece, mărturii, prin citire de Psalmi, citirea Cuvântului Tău şi suntem într-o aşteptare solemnă ca Duhul Sfânt să ne aducă mesajul pentru timpul acesta. Dă-ne, Doamne, acest lucru! Fă, Doamne, ca prezenţa noastră aici să aibă un rezultat, ca părăsind clădirea aceasta să putem spune ca cei din Emaus: „ Nu ne ardeau inimile noastre în timp ce El vorbea cu noi? ” Dăruieşte-ne lucrurile acestea, Tată veşnic, în Numele lui Isus Hristos. Amin.

Bună dimineaţa prieteni, celor ce sunt aici şi cei din toată ţara, de la coasta de vest până la cea de est, din nord până în sud, care ascultaţi prin transmisie telefonică.

Astăzi este o zi frumoasă în Indiana, puţin înnorat, răcoare, e foarte bine. Capela este foarte aglomerată până în curte şi de-a lungul pereţilor. Noi Îl aşteptăm din tot sufletul pe Domnul să ne cerceteze azi. Noi sperăm că Domnul vă va da o zi frumoasă oriunde vă veţi afla. Ziua de astăzi este frumoasă căci Domnul ne-a dat-o. Indiferent de cum este vremea, este o zi bună. Noi ne bucurăm că putem fi aici, ne bucurăm de faptul că mai avem prilejul să ne exprimăm credinţa în Isus Hristos faţă de lume. Noi dorim să profităm de fiecare ocazie pe care ne-o dă El să exprimăm iubirea Lui şi ceea ce a făcut El pentru noi. Eu vreau să vă mulţumesc tuturor pentru tot ce aţi făcut pentru familia mea. Eu preţuiesc toate darurile acestea mici de dragoste. Adesea uit s-o amintesc. Voi ştiţi că sunt atât de ocupat.

Mintea mea este foarte ocupată. Vă puteţi închipui despre câţi oameni este vorba, nu doar de aici din biserică, ci din întreaga lume. Lucrurile acestea mă ţin în priză tot timpul. Cineva amintea de binecuvântarea copiilor, botezuri şi altele. Aceasta este foarte bine. Mi-aş dori să pot să le fac pe toate, dar nu prea am timp. Eu trebuie să am gândurile mele aţintite asupra acestui mesaj.

În Biblie scrie despre apostoli în Fapte 6.3: „ De aceea, fraţilor, alegeţi dintre voi şapte bărbaţi, vorbiţi de bine, plini de Duhul Sfânt şi înţelepciune, pe care îi vom pune la slujba aceasta.

Billy voia ca şi de data aceasta să binecuvântez eu bebeluşul, dar sunt atât de mulţi care aşteaptă după predică pentru a li se binecuvânta copiii încât trebuie plănuită o zi anume pentru aceasta. Totuşi, aş vrea să fac aceasta. Încă o dată mulţumesc tuturor celor care s-au gândit la noi şi ne-au adus tot felul de alimente. Pe unii dintre ei îi ştiu, pe alţii nu am apucat să-i cunosc. Eu sunt convins că toţi înţeleg că eu aş vrea să apuc să-l cunosc pe fiecare în parte, dar sunt numai unul. Dar eu fac tot ce pot.

Dumnezeu să fie cu voi. Eu sunt sigur că există Unul care va fi întotdeauna cu voi, Acela este Isus Hristos. EL o poate, El este Singurul care este întotdeauna prezent şi Atotputernic. EL poate ajuta în fiecare necaz, El este şi Atotştiutor, El ştie necazurile voastre şi de ce aveţi nevoie.

Aş vrea să vă transmit tuturor că fac cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru fiecare. Ce nu reuşesc eu, va face Dumnezeul Atotputernic. EL va purta de grijă conform bogăţiei slavei Lui pentru toate necesităţile voastre. Aş vrea să vă mai fac de cunoscut că în seara aceasta mă voi ruga pentru bolnavi. Eu sper că puteţi fi aici.

În Numele Domnului Isus Hristos vă salut pe toţi din toată ţara. Dumnezeu să vă binecuvânteze în dimineaţa aceasta pe toţi cei care ascultaţi, fie din New York, Arizona sau din vest. Dumnezeu să vă binecuvânteze în timp ce ascultaţi.

Am pe inimă un lucru de când sunt aici. Nu am putut să obţinem auditoriul. Ei au fost de acord doar cu condiţia de a nu ne ruga pentru bolnavi. N-am putut să accept aceasta, căci în aceasta constă slujba mea. Aşa că am refuzat, deoarece eu vreau să fiu liber să pot face tot ce-mi va spune Duhul Sfânt. M-am gândit ca o să mai putem suporta o zi în tabernacol. În dimineaţa aceasta este răcoare, dar Domnul a făcut o zi frumoasă pentru noi. Îi suntem recunoscători pentru aceasta.

Eu am venit aici cu scopul de a predica despre ultimele şapte potire ale urgiei, ultimele şapte trâmbiţe şi cele şapte tunete din cartea Apocalipsei pentru a face în acest ceas pe care-l trăim o legătură între ele şi deschiderea celor Şapte Peceţi şi cele Şapte Epoci ale Bisericii. Nu am obţinut spaţiul necesar pentru aceasta, dar sper să-l obţin cât de curând ori aici, ori în Louisville, New Albany sau vom aşeza un cort şi vom sta atât cât Domnul ne călăuzeşte să o facem. Dar acum, vreau să folosesc această ocazie pentru a-mi exprima încrederea şi credinţa în Dumnezeu şi pentru a vă arăta în ce ceas trăim. Pentru aceasta nu mă îndrept spre o persoană, un crez sau ce o fi, eu vă arăt doar cum o văd în Cuvânt. Duminică trecută am avut o revărsare puternică a Duhului legată de propovăduirea Cuvântului. Predica a durat mult. Aceasta nu ne-a convenit, dar noi nu ştim care este ultima dată când ne întâlnim. Eu aş vrea să pot sta acolo şi să pot spune ca Pavel: „ Căci nu m-am ferit să vă vestesc tot planul lui Dumnezeu... ” Fapte 20:27.

Isus a spus că El nu a ascuns nimic de ucenicii Lui. Şi eu, cum încerc întotdeauna să rămân sub ungerea Duhului Sfânt pentru a cerceta care este mesajul timpului acesta, câteodată pierd ocazia de a mă duce pe teren pentru a-mi face slujba ca slujitor al lui Dumnezeu, ca un propovăduitor. Există câţiva bărbaţi care mă ajută la înfăptuirea acestei lucrări. Eu le sunt recunoscător tuturor fraţilor mei slujitori.

Eu nu vreau să-i reţin pe oameni. Dacă, voi, cei ce ascultaţi acum mesajul în toată ţara, v-aţi uita la sala aceasta arhiplină, la camerele copiilor, afară, la cei ce ascultă predica la radio, în autobuze, în autovehicule, atunci cred că aţi putea înţelege care este problema. Mulţi se duc mai departe pentru că nu au putut intra înăuntru. Noi am dori mai multe locuri ca ei să se poată aşeza comod. Dacă este adus un mesaj atât de important al vieţii, ar trebui ca fiecare să se poată aşeza comod ca să-şi poată face notiţe pe hârtie şi în Scriptură. Dar acum, aş vrea să arăt timpul în care trăim acum şi lucrurile pe care trebuie să le întâlniţi. Veţi avea nevoie de ele.

Dacă eu sau un alt predicator, astăzi sau în orice zi, aş încerca să aduc un mesaj unor oameni muritori cum suntem noi, ţinând cont că timpul este atât de înaintat, după cum cred eu, aş fi un făţarnic dacă aş aduce ceva ce v-ar plăcea să ascultaţi, dar ar fi contrar Cuvântului lui Dumnezeu. Eu nu mi-aş îndeplini sarcina de slujitor al lui Hristos dacă aş vrea doar să atrag mulţimile. Eu aş vrea să propovăduiesc ceva ce este vital pentru viaţa voastră, nu ca să fiu văzut, ci, dacă mor azi, mâine, aceste lucruri să fie ancorate în inimile voastre şi să vă duceţi înainte şi să-L slujiţi pe Dumnezeu.

Este pe cale să se întâmple. O ştiu. Mulţi dintre voi vă aduceţi aminte că fratele Junior Jackson a venit la mine cu un vis pe care l-a avut înainte de a mă duce la Arizona. Era ciudat. Care dintre voi îşi mai aduce aminte? Domnul ne-a dat tălmăcirea şi s-a împlinit la literă. Acum iar a avut un vis. Şi lucrul ciudat este că un bărbat din Oregon a fost ieri aici. El aproape că nu mă cunoştea şi a avut acelaşi vis ca fratele Jackson. Eu nu ştiu tălmăcirea. Eu aştept ca Domnul să-mi vină în ajutor. Eu ştiu că va fi ceva de la Dumnezeu. Ţineţi minte aceasta. Un „ Aşa vorbeşte Domnul ” este ceva ce vine de la Dumnezeu. Eu nu ştiu ce este, este ceva izbitor, foarte izbitor. Omul acela putea fi baptist sau prezbiterian şi ar putea fi astăzi în mijlocul nostru, eu nu o ştiu, a fost ieri aici. Eu nu-l cunosc pe bărbatul acela, dar mi-a povestit visul cu lacrimi în ochi. Acesta l-a impresionat. El a venit de la distanţă mare, din Oregon, ca să-l povestească. În acelaşi fel a venit şi fratele Jackson în dimineaţa aceasta. Aceşti doi fraţi nu se cunosc, ei stau la mii de mile unul de altul, dar amândouă visele tratează acelaşi lucru. Duhul Sfânt nu mi-a arătat încă tălmăcirea. Eu nu ştiu ce să le spun acestor bărbaţi. Dar eu ştiu că Dumnezeu a început să facă ceva şi va fi ceva minunat înaintea ochilor noştri.

Vreau să citesc în dimineaţa aceasta un Cuvânt din Galateni. Eu nu doar predic. Este ca o lecţie de la şcoala duminicală. Dacă cei care şed vor să facă schimb cumva cu cei care stau în picioare, aceasta nu mă deranjează. Fiţi numai atenţi. Dacă va plânge cumva un copil, atunci aş ruga pe cineva să conducă mamele în camera copiilor şi să le facă loc acolo.

Ţineţi Bibliile şi creioanele pregătite pentru a nota locurile din Scriptură. Eu nu vreau să vă simţiţi legaţi, ci să fiţi în libertate şi să cercetaţi totul. Dacă nu sunteţi de acord, este în regulă. Dar eu vorbesc aceasta pentru toată naţiunea, ca oamenii care ascultă mesajul pentru ceasul acesta pe care mi l-a dat Domnul Isus, să creadă, să cunoască ce se va întâmpla şi s-o poată documenta din Scriptură.

Duminica trecută am vorbit despre „ Unşii din timpul sfârşitului. ” Dacă sunteţi din aceia care pot asculta predica doar de pe bandă, faceţi-vă rost de benzi. Nu spun aceasta pentru că vreau să vând benzi. Nu aceasta este ideea. Este vorba despre răspândirea mesajului. Dacă aveţi magnetofon, adunaţi un grup de oameni şi ascultaţi acolo. „ Unşii. ” Oameni se ridică şi spun: „ În Biblie scrie: „ În vremea din urmă se vor scula proroci mincinoşi şi vor face semne şi minuni mari. ” Cui se aplică acest cuvânt? Trebuie procedat corect.

Dacă va fi voia Domnului, voi vorbi în seara aceasta despre tema: „ Dumnezeu descoperit în propriul Său Cuvânt ” şi despre faptul că ochiul nu poate fi pus în locul unde trebuie să fie urechea. Vedeţi cum a fost scrisă toată Biblia. În ea este prezentat Isus Hristos. Dacă este voia Domnului, voi vorbi despre asta în seara aceasta. Dacă nu, mai târziu.

Haideţi să citim din Galateni 1:1-4 şi 2 Corinteni 4:1-6. Începem cu Galateni 1:1-4: „ Pavel, apostol (Fiţi atenţi la menţiune, „ apostol ” înseamnă „ trimis ” sau „ misionar ”).....Pavel, apostol nu de la oameni, nici printr-un om, ci prin Isus Hristos, şi prin Dumnezeu Tatăl, care L-a înviat din morţi şi toţi fraţii care sunt împreună cu mine, către Bisericile Galatiei:Har şi pace vouă de la Dumnezeu Tatăl, şi de la Domnul nostru Isus Hristos! El S-a dat pe Sine însuşi pentru păcatele noastre, ca să ne smulgă din acest veac rău, după voia Dumnezeului nostru şi Tatăl. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin.

Citim acum din 2 Corinteni 4:1-6: „ De aceea, fiindcă avem slujba aceasta, după îndurarea pe care am căpătat-o, noi nu cădem de oboseală. Ca unii, care am lepădat meşteşugirile ruşinoase şi ascunse, nu umblăm cu vicleşug şi nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu. Ci, prin arătarea adevărului, ne facem vrednici să fim primiţi de orice cuget omenesc, înaintea lui Dumnezeu. Şi dacă Evanghelia noastră este acoperită, este acoperită pentru cei ce sunt pe calea pierzării, (Dacă aici nu este vorba de alegerea mai dinainte, nu ştiu unde ar mai putea fi) a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu. (La fel a fost şi în grădina Edenului, i-a alungat ca să nu se atingă de acel pom.) Căci noi nu ne propovăduim pe noi înşine, ci pe Domnul Hristos Isus. Noi suntem robii voştri, pentru Isus. Căci Dumnezeu, care a zis: „ Să lumineze lumina din întuneric ” , ne-a luminat inimile, pentru ca să facem să strălucească lumina cunoştinţei slavei lui Dumnezeu pe faţa lui Isus Hristos. ” (Amin. Aşa spune Cuvântul.)

În dimineaţa aceasta tema mea este: „ Dumnezeul acestui veac rău ” , cum am citit-o în Scriptură: „ Dumnezeul veacului acestuia... ” , al acestui veac rău. În mesajul acesta este arătat răul epocii acesteia. Se potriveşte conform prorociei în această epocă rea. Eu cred că în Biblie pentru fiecare epocă este scris răspunsul pentru credinciosul din epoca respectivă. Eu cred că aici sunt scrise toate lucrurile de care avem nevoie. Trebuie doar să fie descoperit prin Duhul Sfânt. Eu cred că nici un om de pe acest pământ nu are dreptul să răstălmăcească Cuvântul lui Dumnezeu. Dumnezeu nu are nevoie de nimeni care să-I tălmăcească Cuvântul. El este propriul Său interpret. EL spunea că o va face şi a şi făcut-o. Cum am amintit-o de multe ori: „ ...fecioara va rămâne însărcinată.... ” Aceasta a spus-o El prin buzele unui proroc, aşa s-a şi întâmplat. Nimeni nu trebuie să-L tălmăcească. La început a spus: „ Să fie lumină ” şi s-a făcut lumină. EL spunea: „ În zilele din urmă voi turna din Duhul Meu peste orice făptură.... ” Nu are nevoie de nici o tălmăcire. EL spune dinainte de lucrurile care trebuiau să se împlinească în zilele de pe urmă, şi ele sunt aici. Nu are nevoie de vreo tălmăcire, este deja tălmăcit.

Fiţi atenţi în timp ce studiem Cuvântul ca să cunoaştem ce face dumnezeul acestui veac rău, în care trăim. Ar putea să ne pară ciudat, chiar foarte ciudat ca această epocă a harului, când Dumnezeu Îşi adună un popor pentru Numele Său, adică Mireasa Sa, este numită un veac rău. Chiar timpul în care Dumnezeu Îşi cheamă afară un popor pentru Numele Lui, prin har, este numit un veac rău. Noi vom dovedi cu Scriptura că aceasta este epoca despre care El a vorbit. Este ciudat că tocmai într-un veac rău ca acesta, Dumnezeu Îşi cheamă Mireasa afară. Aţi observat? El spusese: „ un popor ” , nu o biserică. De ce? Ei se numesc Biserica, dar El cheamă un popor.

O biserică este o adunare de mulţi oameni de diferite convingeri. Dar Dumnezeu cheamă unul de aici, altul de acolo. EL nu a spus: „ Eu îi voi chema pe baptişti sau pe metodişti sau pe penticostali ” , ci El a chemat un popor. Pentru ce? Din pricina Numelui Său.

Un popor: pe unul de la metodişti, pe celălalt de la baptişti, sau de la luterani, de la penticostali sau catolici. EL nu cheamă o biserică (un grup), ci un popor pentru Numele Său. Acesta primeşte Numele Său, se logodeşte în Numele Său urmând să aibă parte de nuntă, să se unească cu El, devenind astfel o parte din El după o hotărâre mai dinainte. Aşa cum este bărbatul care îşi alege nevasta potrivită în viaţă, pe cea care a fost hotărâtă să fie o parte din trupul lui, aşa este şi cu Mireasa lui Hristos, căci ea a fost hotărâtă înainte de întemeierea lumii de Dumnezeu pentru a fi o parte din Trupul Său. Scriptura este atât de bogată, atât de plină de miere.

Observaţi! Nu ce spune cineva, ci numai ce a ales Dumnezeu înainte de întemeierea lumii. Nu o organizaţie, ci un popor pentru Numele Său. EL o face în acest veac rău, în această epocă a înşelătoriei.

În ultima săptămână am vorbit de Matei 24 în care ne este arătată epoca cea mai înşelătoare. Din toate epocile, începând din grădina Edenului şi continuând cu toate celelalte, n-a mai existat o epocă atât de înşelătoare ca aceasta în care trăim. Prorocii falşi se vor ridica şi „ ...vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi. ” Bisericile reci şi formale, înţepenite în teologia făcută de oameni, nu pot să-i înşele pe cei aleşi. Dar lucrurile sunt foarte asemănătoare cu originalul. Numai să lăsaţi deoparte un cuvânt şi asta este tot ce trebuie să faceţi. Este spus dinainte pentru această epocă mare. Creştini de pretutindeni, luaţi aminte la ceasul în care trăiţi. Notaţi-vă! Citiţi şi ascultaţi cu atenţie!

Cuprins
  1. Pagina 1-2
  2. Pagina 3-4
  3. Pagina 5-6
  4. Pagina 7-8
  5. Pagina 9-10
  6. Pagina 11-12
  7. Pagina 13-14
  8. Pagina 15-16
  9. Pagina 17-18
 
Adrese similare: