EVANGHELIA.RO„Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci!”
   
   
 
 
 
Biblia
Predici
Ewald Frank
William Branham
Despre noi
Contact
Prima pagină
 
 
 
 
 
Transmisiuni directe
    Adunarea din Krefeld
Sâmbătă 06.07.2019 - 20:15
    Adunarea din Krefeld
Duminică 07.07.2019 - 10:45

Întâlniri recente
Krefeld, 1 iunie 2019
Krefeld, 2 iunie 2019

 
Alegerea unei mirese - Seria 8 nr 4 - 29 aprilie 1965 - WMB

Sunt fericit că mă aflu aici în seara aceasta, cu grupul acesta minunat de oameni şi îmi pare rău că nu avem loc suficient pentru ei. Şi la subsol este deja plin, iar oamenii stau afară pe stradă. Dar noi suntem fericiţi că stăm aici şi suntem bucuroşi că în acest grup minunat vedem şi predicatori, oameni de comerţ şi delegaţi din diferite părţi ale ţării. Am avut şi dimineaţă prilejul să vorbesc acestor oameni despre tema: Pleava nu va moşteni împreună cu grâul ” , dar nu am apucat să termin pentru că direcţiunea nu ne-a îngăduit. Fratele Demos a încercat să-i convingă să ne lase încă puţin, dar ei nu au vrut şi am fost nevoiţi să plecăm. Voi relua altă dată acest subiect ca să-l termin. Aţi înţeles voi, care aţi fost acolo? Eu sper că aici va fi timp suficient ca să pot fi înţeles. Eu ştiu că în seara aceasta va fi o emisiune de întrebări şi răspunsuri (fratele Branham se referă la întrebări în legătură cu botezul cu Duhul Sfânt, trimise de credincioşi în adunările organizate de oamenii de comerţ ai Evangheliei depline care erau transmise în Los Angeles prin televiziune). De aceea eu nu aş vrea să vă reţin prea mult, fiindcă eu mă gândesc că acestea sunt importante pentru credincioşii penticostali. Este un lucru minunat această emisiune de întrebări şi răspunsuri, iar când văd aceasta mă simt cu adevărat bine şi cred că Domnul va binecuvânta această lucrare. Şi oricine va vedea această emisiune, fie ca să creadă. Aceasta este rugăciunea mea sinceră.

Au sosit multe anunţuri de la oameni care au fost vindecaţi în aceste adunări şi eu sunt fericit că oamenii sunt vindecaţi prin credinţă. Acesta este felul slujbei mele. Eu vin aici şi predic credinţa, cu gramatica mea din Kentucky, de aceea nu mă pot numi predicator, nici să iau loc lângă predicatorii moderni, fiindcă eu nu am nici o pregătire. Dar ceea ce ştiu eu despre Cuvânt, doresc să dau mai departe altora, aşa cum am învăţat de la El. El este viaţa mea întreagă, tot ce am putut spera, ba este chiar mai mult decât am putut gândi vreodată. Când eram mic, am dorit să am pe pământul acesta un prieten. Dar astăzi sunt cu adevărat mulţumitor lui Dumnezeu pentru prietenii mei. Eu cred că voi pleca în seara aceasta la Tucson; acesta este un drum de zece ore. De aceea sunt aşa de mulţumit pentru această ocazie şi aceste adunări mi-au cuprins inima. Voi sunteţi un grup minunat de oameni şi eu cred că Dumnezeu vă va binecuvânta. Unii dintre voi m-aţi întrebat: Frate Branham, ce se va întâmpla? ” (referitor la unele evenimente petrecute pe coasta de vest) Eu nu ştiu aceasta. Am fost întotdeauna sincer cu voi. Eu nu vreau să bănuiesc ceva sau să accept orice fel de idei. Dacă vă spun ceva, aşa va fi. Dar trebuie să-mi spună El prima dată şi apoi vă spun vouă. Eu ştiu că lumea întreagă este într-o situaţie zguduitoare. Noi suntem în timpul din urmă.

Fratele Demos Shakarian a povestit în dimineaţa aceasta cum s-a dus în mijlocul celor care trimiteau bilete de rugăciune şi a vrut să citească un bilet înainte de a veni omul sus pe platformă şi s-a uitat să vadă dacă eu le voi spune ceea ce au scris pe bilet. Voi ştiţi că oamenii scriu tot felul de lucruri pe biletele de rugăciune. Fratele Demos spune că din câteva sute de bilete pe care le-a cercetat, nu a fost niciodată un singur caz greşit. Dar dacă eu singur aş gândi ceva, ar fi greşit. O fetiţă al cărei tată stă aici şi mă ascultă, a venit la mine. Ea a avut un vis şi spunea: ” Frate Branham, ce înseamnă visul acesta? ” I-am răspuns: Eu nu ştiu soră. Voi şti dacă Domnul îmi va spune. ” Am întrebat pe Domnul, dar El nu mi-a răspuns. Fetiţa a venit iarăşi: Unde este tălmăcirea visului meu? ” Eu am spus: Vino încoace iubito şi stai jos. Tatăl tău şi mama ta sunt buni prieteni ai mei. Vezi, ei au parcurs acest drum lung din Canada şi stau cu mine aici. Ei au crezut ce le-am spus şi niciodată n-am spus cuiva în mod intenţionat un lucru greşit. Chiar dacă eu mă gândesc că ştiu ce înseamnă visul, nu pot să-ţi spun până când nu voi vedea eu însumi acel vis, iar El îmi va spune apoi ce înseamnă. Dacă eu aş spune gândurile mele, ar putea să vină o zi în care tu să fii între moarte şi viaţă şi să ai nevoie de rugăciune. Dacă gândurile mele despre acest vis vor fi greşite, în ziua aceea nu vei şti dacă să crezi sau nu. Şi fără credinţă nu este vindecare. ”

Dacă vă spun ceva în Numele Domnului, este adevărul, fiindcă El îmi spune aceasta. Voi ştiţi că o fiinţă omenească nu poate să fie fără greşeală. Numai Duhul Sfânt poate realiza aceasta. Eu am un mesaj din partea Domnului pentru care sunt răspunzător. De multe ori am fost etichetat de oameni - poate de unii care nici nu s-au aşezat un minut ca să se gândească asupra acestor lucruri - că eu aş fi o persoană îngrozitoare, care nu iubeşte oamenii şi îi taie tot timpul. Dar nu este aşa. Eu iubesc oamenii. Voi cunoaşteţi: dragostea este şi aceea când corectezi pe cineva.

Dacă băiatul tău cel mic s-ar juca pe stradă şi tu îi spui: Dragul meu, nu vreau să te mai joci afară în stradă. ” Tu ai văzut autobuzele ţâşnind pe lângă el, l-ai luat de mână şi l-ai adus în casă, dar el fuge iarăşi afară. De data aceasta tu trebuie să-l mustri. Dacă îl iubeşti, o vei face.

Dacă ai vedea pe un bărbat într-o barcă pe râu, mergând spre cascadă, tu ştii că barca lui se va scufunda şi de aceea îi vei spune: Stai, ar trebui să te mai gândeşti, poate nu vei reuşi să treci cascada. ” Dar dacă eu ştiu că se va scufunda, voi face tot posibilul ca să-l opresc, fiindcă este dragostea care procedează aşa.

Acum, prin vestirea acestor mesaje, eu nu încerc să aduc o oarecare învăţătură. Lucrul acesta îl fac în comunitatea mea. Dar aici, între bărbaţi şi femei din diferite denominaţii şi cu diferite păreri, încerc să spun şi să vestesc Cuvântul într-o formă mai accesibilă. Dar pentru cei născuţi din Duhul Sfânt eu cred că este de ajuns ca să înţeleagă. Mesajul acesta este pentru oamenii creştini dintre metodişti, baptişti, prezbiterieni, penticostali şi aşa mai departe.

Haidem să citim câteva versete biblice. Mie îmi place întotdeauna să citesc Biblia, fiindcă este Cuvântul lui Dumnezeu. Acum am aici câteva versete şi câteva notiţe scrise la care vreau să mă refer câteva clipe - poate pentru 45 de minute şi apoi vom avea timp să vedem în seara aceasta acea emisiune minunată. Acum vreau să citesc din Geneza 24 şi doresc să încep cu versetul 12, unde scrie: Doamne Dumnezeul stăpânului meu, Avraam! Te rog dă-mi izbândă astăzi şi îndură-te de stăpânul meu, Avraam. Iată stau lângă izvorul acesta de apă şi fetele oamenilor din cetate vin să scoată apă. Fă ca fata, căreia îi voi zice: Pleacă-ţi vadra te rog, ca să beau ” şi care îmi va răspunde: Bea şi am să dau şi cămilelor tale ” , să fie aceea pe care ai rânduit-o pentru robul Tău, Isaac! Şi prin aceasta voi cunoaşte că Te-ai îndurat de stăpânul meu. ”

Noi cunoaştem aceste versete din Geneza 24. Dacă vreţi, puteţi citi întregul capitol. Avraam l-a trimis pe Eliezer ca să aducă o mireasă pentru Isaac. Şi Rebeca ieşise după apă, ea a fost răspunsul deplin la rugăciunea pe care Eliezer, robul lui Avraam, a făcut-o.

Să citim şi versetul 9 din Apocalipsa 21: Apoi unul din cei şapte îngeri care ţineau cele şapte potire pline cu cele din urmă şapte urgii, a venit şi a vorbit cu mine şi mi-a zis: Vino să-ţi arăt Mireasa, nevasta Mielului! ” În seara aceasta aş vrea să iau ca subiect al mesajului: Alegerea unei mirese ” .

Eu nu vorbesc numai pentru adunarea aceasta. Fratele care înregistrează este aici. Aceasta este o bandă pe care o poţi da. Aceste benzi merg în toată lumea. Ele vor fi traduse în multe limbi, chiar şi în ţările păgâne. Noi trimitem aceste benzi fără plată la un grup din Biserică şi ele vor fi traduse în acele ţări, în Africa şi în India, astfel aceste benzi merg în jurul lumii.

În multe situaţii ale vieţii noi suntem puşi să facem o alegere. Drumul vieţii este o permanentă alegere. Noi avem dreptul să mergem pe drumul nostru, să alegem calea noastră pe care vrem să mergem. Pregătirea este o alegere. Noi putem alege, dacă vrem să fim pregătiţi sau dacă nu vrem să fim pregătiţi. Fiecare bărbat, fiecare femeie, băiat şi fată au de ales dacă vor să încerce să trăiască corect sau să trăiască incorect. Este o alegere. Alegerea este un lucru mare .

Destinaţia noastră veşnică este o alegere. Şi în seara aceasta, poate unii vor face alegerea corectă - unde să petreacă veşnicia - înainte de terminarea acestui serviciu divin. Dacă tu refuzi de mai multe ori pe Domnul, va veni un timp când Îl vei refuza pentru ultima dată. Este o linie de graniţă între har şi judecată. Este periculos pentru un bărbat sau o femeie, băiat sau fată să treacă peste această linie. Căci dacă a trecut timpul, nu mai există înapoi sau altă dată. De aceea, în seara aceasta mulţi vor hotărîpentru ei înşişi unde vor petrece veşnicia.

Mai este o alegere pe care o avem în viaţa aceasta, anume aceea a unui soţ. Unui bărbat şi unei fete tinere, care păşesc în viaţă le este dat dreptul să facă o alegere. Băiatul alege, fata are dreptul să-l accepte sau să-l refuze. Este o alegere de ambele părţi, fiecare are un drept ca să aleagă.

Şi în viaţa de credinţă tu ai drept de alegere. Tu poţi alege la care biserică poţi şi vrei să te duci aici în America. Acesta este dreptul nostru, al americanilor, de a alege o biserică de care vrei să aparţii. Tu nu eşti obligat să mergi la o biserică dacă nu vrei. Chiar dacă tu te muţi de la metodişti la baptişti sau un catolic devine protestant, nu este nici o problemă, pentru că aici nu este nimeni ca să obiecteze ceva sau să te constrângă să mergi la o anumită biserică. Aceasta este libertatea noastră, democraţia noastră. Fiecare poate alege pentru sine însuşi. Libertatea de alegere a unei religii este un lucru mare. Dumnezeu să ne ajute ca să păstrăm acest drept.

Dacă vrei să alegi o biserică prin care să ajungi în veşnicie, tu poţi să alegi una sau o anumită mărturie a credinţei, pe care o consideri bună şi care este ceea ce vrei tu. Ori poţi să alegi o alta care are şi ea dogma ei. Apoi lângă acestea este Cuvântul lui Dumnezeu pe care iarăşi poţi să-l alegi. Tu trebuie să faci alegerea ta. Aceasta este o lege nescrisă care lucrează în noi.

Eu cred că Ilie a fost cel care a ajuns într-o zi pe muntele Carmel după o luptă hotărâtoare. A fost o zi grozavă, un punct de întoarcere la care noi suntem chemaţi chiar acum şi cu care suntem confruntaţi.

Poate chemarea Domnului vine spre mine sau spre tine în seara aceasta, ca noi să trăim acea experienţă a alegerii, asemănătoare cu cea de pe Carmel. Sincer vorbind, această provocare la alegere merge acum în toată lumea. Şi va veni în curând vremea când va trebui să faceţi o alegere. Voi, oamenilor din denominaţii, este timpul să faceţi o alegere - veţi intra în Consiliul Mondial al Bisericilor ori nu veţi mai fi o denominaţie. Voi trebuie să faceţi aceasta, ceasul alegerii vine în curând. Şi este periculos să aştepţi până în ultima secundă, fiindcă poţi să primeşti ceva ce nu vei mai putea să scuturi de pe tine. Când ai trecut dincolo - ai depăşit linia de avertizare - eşti însemnat, ai primit semnul că aparţii cuiva.

Prin legea dată prin Moise a fost anunţat anul de veselie (slobozenie) pentru toţi robii. Dar dacă ei refuzau această eliberare, atunci robul acela era dus la stâlpul uşii templului, unde i se găurea urechea - ca semn că el rămânea rob pentru tot restul vieţii. Semnul se făcea la ureche ca un simbol al auzirii. Credinţa vine prin auzire. Robul a auzit trâmbiţa care anunţa anul de libertate, dar nu a vrut să asculte ce spunea şi a rămas rob.

De multe ori oamenii aud adevărul lui Dumnezeu şi văd acest adevăr legitimat, dar totuşi ei nu vor să asculte. Este o alegere pe care ei au făcut-o, neacceptând să primească adevărul. Urechile lor sunt închise pentru Evanghelie, de aceea ei nu o vor putea auzi încă o dată, nu mai au această şansă. Sfatul meu către voi este să nu vă închideţi inimile când vă cheamă Dumnezeu şi să faceţi ce este bine. Ilie a cerut poporului să facă o alegere. Dacă Domnul este Dumnezeu, mergeţi după El; iar dacă Baal este dumnezeu, mergeţi după Baal! ”

Am văzut că toate lucrurile naturale sunt un simbol al celor spirituale. Natura a fost prima mea Biblie. Înainte ca să citesc vreo pagină din Biblie, L-am cunoscut pe Dumnezeu. Biblia este scrisă peste tot în natură; soarele răsare, traversează bolta cerului, apune şi iar răsare. Plantele mor, dar învie din nou, răsărind iarăşi primăvara. Omul moare, dar va învia iarăşi, ieşind din această natură. Toată natura este în concordanţă cu cuvântul lui Dumnezeu. Există atâtea lucruri prin care Îl putem dovedi pe Dumnezeu în natură.

Şi dacă lucrurile naturale sunt doar o trecere spre cele spirituale, aşa este alegerea unei mirese, un tip spre alegerea unei Mirese în domeniul duhovnicesc.

Este un lucru serios pentru un bărbat care este în căutare pentru a-şi alege o soţie, căci legământul de fidelitate este până la moarte. Aşa ar trebui să fie. Voi aduceţi acest legământ de credincioşie înaintea lui Dumnezeu. Eu mă gândesc că un bărbat cu judecată sănătoasă, care plănuieşte un viitor, ar trebui să-şi aleagă soţia cu mare atenţie. Şi o femeie care acceptă alegerea făcută de un bărbat, ar trebui să fie foarte atentă asupra acestui fapt.

Cine alege ar trebui să cugete şi să se roage înainte să aleagă ceva.

Cuprins
  1. Pagina 1-2
  2. Pagina 3-4
  3. Pagina 5-6
  4. Pagina 7-8
  5. Pagina 9-10
  6. Pagina 11-12
 
Adrese similare: